Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Laguttagning Dackarna – Lejonen

Featured Image

På tisdag möts i Målilla Dackarna och Gislaved, som nu är topplag i Bauhausligan. Den här gången väljer Anders Fröjd och Mikael Holmstrand att nominera ett lag som får betecknas vara en kombination av de tisdags- och torsdagslag som de mönstrat under de två första veckorna i Bauhausligan.

Som nummer 1 och 2 kör Rohan Tungate och Casper Henriksson. Rohan körde den gångna helgen fullt i en liga 1 match (näst högsta ligan) i Polen, medan Casper tog 10 av 15 poäng i en match i division I i Kumla.

Lejonens andra par består av Mathias Thörnblom och Robert Lambert (bilden). Vi får hoppas att Mathias kan upprepa sin fina insats från den individuella SM-finalen i Målilla, då han i grundomgången var näst bäst med 13 av 15 poäng. Robert Lambert är nykorad europamästare och kör just nu med bästa självförtroende.

Det tredje paret i Lejonen bildar Nicolai Klindt och Linus Eklöf. Båda är just nu mycket formstarka. Nicolai tog 13 av 15 poäng i en liga 1 match i Polen under söndagen. Linus har kört mycket bra i de två matcher som han har kört för Lejonen i Bauhausligan

Som nr 7 kör Maximilian Bogdanowicz, som i helgen tog 7 poäng i division 1.

Dackarna kör med ett jämt och starkt lag. Som nr 5 kör den nyblivne VM-föraren Oliver Berntzon.

Matchen kan ses live i C More och i efterhand på ESS-Play.

Laguttagning

Dackarna
1. Jacob Thorssell
2. Joel Kling
3. Hans Andersen (K)
4. Matias Nielsen
5. Oliver Berntzon
6. Avon Van Dyck
7. Theo Johansson

Lejonen
1. Rohan Tungate
2. Casper Henriksson
3. Mathias Thörnblom
4. Robert Lambert
5. Nicolai Klindt (K)
6. Linus Eklöf
7. Maximilian Bogdanowicz

Dela nyheten: