Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Laguppställning Rospiggarna – Lejonen

Featured Image

På tisdag kör Lejonen sista omgången i årets grundserie av elitserien. Lejonen möter jumbon Rospiggarna på bortaplan.

Inför årets säsong tippade de flesta att Rospiggarna från Hallstavik skulle tillhöra elitseriens toppskickt. Rospiggarna hade på pappret en mycket stark trupp – vilket sannolikt var en följd av en hög förarbudget. Men året har varit en lång missräkning för Rospiggarna, trots att förarna varit relativt skadefria. Rospiggarna är därför sist i serien.

Lejonen har däremot gått som tåget och är klara för slutspelet.

Rospiggarna ställer i mötet med Lejonen upp med sitt absolut bästa lag – och det är ett mycket starkt lag. Lejonen däremot kommer till Hallstavik utan flera av sina bästa förare.

I Lejonen saknas Maksym Drabik och Jaroslaw Hampel. Båda dessa förare har bett att få slippa köra matchen för att de har sina motorer på service och behöver vila. Vidare så är Robert Lambert inte återställd efter sin ryggskada. Till skillnad från förra veckan kommer därför Adrian Gala och William Björling att träda in i truppen. Både Gala och Björling kör som reserver.

De flesta i Lejonen har visat mycket god form under slutet av säsongen. Bland annat kan nämnas att Kacper Woryna (bilden) under söndagen tog full poäng i en mycket viktig play off match i Polen mellan Rybnik och Tarnow. Timo Lahti firade helgen med att bli finsk mästare.

Lejonens lagledning kommer under tisdagen med sin kommentar inför matchen. Matchen kan som vanligt se på ESS Play.

Rospiggarna

 1. Max Fricke
 2. Viktor Kulakov
 3. Andreas Jonsson (K)
 4. Rasmus Jensen
 5. Jason Doyle
 6. Daniel Bewley
 7. Tomas H Jonasson

Lagl. Peter Jansson

Lejonen

 1. Nicolai Klindt (K)
 2. Mathias Thörnblom
 3. Timo Lahti
 4. Kacper Woryna
 5. Krzysztof Kasprzak
 6. William Björling
 7. Adrian Gala

Lagl. Anders Fröjd/Mikael Holmstrand

Dela nyheten: