Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Laguppställning Dackarna – Lejonen

Featured Image

På tisdag är det dags för bortamatch för Lejonen mot Dackarna. Anders Fröjd ställer upp med samma lag som senast vid den framgångsrika hemmamatchen mot Smederna med undantag för att han ger Kevin Wölbert chansen att göra elitseriedebut. Tanken är att alla förare i Lejonens trupp ska få chansen att visa vad de går för i elitserien. Kevin har under hela våren kört mycket bra för sin polska klubb Opole. I och med att Kevin ges chansen får kaptenen Nicolai Klindt, som har ett mycket tufft körschema, vila till nästa omgång.

Kevin Wölberts inträde i laget medför att Tomas H Jonasson flyttas upp till plats nr 2. Tomas tog för övrigt fullt under söndagens seriematch i Polen och verkar vara i mycket god form.

Ytterligare en positiv nyhet för Lejonen är att Timo Lahti under söndagen gjorde comeback i Polen, 19 dagar efter sin fraktur på vadbenet. Timo vann ett heat men hade det i övrigt tungt med ett stopp och en vurpa. Han verkar dock vara på väg tillbaka men kommer inte att köra för Lejonen förrän tidigast vid hemmamatchen mot Masarna den 18 juni, eftersom han är utskriven ur truppen under 28 dagar.

Nedan framgår laguppställningarna vid tisdagens match i Målilla.

Dackarna
1. Vaclav Milik
2. Frederik Jakobsen
3. Oliver Berntzon
4. Jacob Thorssell
5. Patryk Dudek
6. Artur Czaja
7. Joel Kling (K)

Lagl. Peter Karlsson/Johan Karlsson

Lejonen
1. Jaroslaw Hampel (K)
2. Tomas H Jonasson
3. Krzysztof Kasprzak
4. Kacper Woryna
5. Maksym Drabik
6. Kevin Wölbert
7. Mathias Thörnblom

Lagl. Anders Fröjd/Mikael Holmstrand

Dela nyheten: