Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Lagledningen summerar året

Featured Image

Det har gått en dryg vecka sedan SM-finalen och även om vi såklart siktade mot guldet så får vi glädjas åt silvret och konstatera att vi förlorade mot ett bättre motstånd. Vi har ägnat en del tid åt analys den senaste veckan och givetvis också startat arbetet med truppen för 2023.

För att se vad vi behöver framåt är det bra att zooma ut lite och se vad vi gjort de senaste åren, ta med det goda och försöka utveckla det vidare. Som klubb har vi mycket att vara stolta för. Vi summerar ett 2022 som är ett av klubbens främsta i historien. Förutom lagets silver tar våra egna produkter Casper Henriksson och Oliver Berntzon SM-guld som junior respektive senior och båda har representerat landslaget under året vid ett flertal olika tävlingar. På ungdomssidan har vi en av landets bredaste verksamheter där både Albin Sigvardsson och Alfons Wiltander representerat landslaget i 250cc, samtidigt som flera av våra yngre förmågor tagit stora kliv i sin utveckling tillsammans med engagerade föräldrar och ledare.

Vi har förbättrat vår anläggning successivt och blev i år en av få FIM-godkända arenor i Sverige efter att ha utvecklat säkerheten på banan. Detta innebar att vi fick arrangera JVM-semifinalen där bland annat Casper kvalificerade sig till JVM. Dessutom har vi byggt och tagit i bruk en helt ny depå för våra ungdomar. Detta och den löpande förvaltningen av banan är möjlig tack vare ett fantastiskt engagemang från vårt ovärderliga pensionärsgäng som i ur och skur träffas och jobbar för klubbens bästa.

Vi har haft lag i BAUHAUS-ligan, eget lag i allsvenskan genom Smålänningarna och arrangerat matcher i såväl ungdomsserier som division 1 och nämnda JVM-kval. Detta är möjligt tack vare ett stort antal engagerade funktionärer. Publikmässigt hamnar vi på andra plats i snittlistan och är det lag som ökat publiksnittet överlägset mest under året. Ett fantastiskt kvitto från våra supportrar. Slutligen har vi också vuxit vidare med fler och mer engagerade sponsorer som visar att de tror på det vi gör och vill vara med på klubbens. Utan människorna bakom dessa funktionärsposter, supporterskaror och företag kan vi inte bedriva vår verksamhet och från laget och lagledningens sida vill vi rikta ett stort tack till alla de som gör vår verksamhet möjlig.

Allt detta gör vi dessutom med ordning och reda och en ekonomi i balans. Det gör oss till en populär klubb även från förarhåll och ger oss många alternativ. Vi har ganska länge haft en bild över vad vi vill uppnå med nästa års trupp. Sedan har vi snittregler att förhålla oss till och efter ett framgångsrikt år innebär det att laget behöver byggas om för att klara taksnittet. Rent praktiskt bygger vi laget förare för förare för att matcha snitt till en bra helhet och ge oss alternativ och back up möjligheter under nästa säsong. Vi räknar med att kunna presentera några namn inom kort.

Med det lägger vi 2022 bakom oss och än en gång – stort tack till alla er som på olika sätt stöttar klubben och våra lag.

Dela nyheten: