Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Laget som startar 2021 registrerat

Featured Image

Den sista februari är sista dag för att registrera truppen för BAUHAUS-ligan och Lejonen har gjort sina val kring vilka förare som startar säsongen

Vinterns arbete med truppen har byggt på kontinuitet och bredd för att skapa ett lag som trivs ihop, kan vår bara, gillas av vår publik och som ger oss möjligheter att hantera en säsong som sannolikt kommer att påverkas av Corona på ett eller annat sätt, även om vi inte vet exakt hur i dagsläget.

Detta har inneburit att vi kontrakterat tio förare med officiellt snitt, medan truppen endast får bestå av åtta. Redan från början har det varit klart att Jason Jörgensen är tänkt för vårt allsvenska lag Smålänningarna som vi har ihop med Dackarna.

Därmed är det endast en förare som vi inte har plats för. Detta har dock löst sig lite av sig själv tills vidare då Nikolai Klindt av personliga skäl troligen inte kommer att vara tillgänglig för oss från säsongsstart och därmed ställs utanför den registrerade truppen. Nikolai är mitt i en skilsmässa och har barn, hus och ex-fru i England vilket gör att han behöver fokusera på att kunna vara nära sina barn och då pandemin i nuläget skapar osäkerhet kring resor har vi tillsammans med Nikolai tagit detta beslut. Han kommer därför att starta säsongen i Ipswich i brittiska ligan om denna kommer igång. Vi har samtidigt också garanterat Nikolai ett av våra transferkort så fort han är redo för att köra i Sverige. Han är vår kapten och given i truppen. Den dagen han är redo kommer vi att göra en förändring utifrån hur situationen i laget ser ut då.

Den registrerade truppen av förare med officiellt snitt (inom parentes) innehåller därmed:

  • Krzysztof Kasprzak (1,768)
  • Robert Lambert (1,754)
  • Oliver Berntzon (1,626)
  • Jaroslaw Hampel (1,617)
  • Mathias Thörnblom (1,362)
  • Kacper Woryna (1,342)
  • Rohan Tungate (1,163)
  • Linus Eklöf (0,842)

Utöver det ingår givetvis också Casper Henriksson i truppen, samt även Edwin Pohjantähti som flyttas upp från klubbens ungdomsverksamhet. Båda dessa förare har 0,500 i snitt.

Vi är överlag mycket nöjda med truppen och har en stor mix av både rutin och hunger, GP-stjärnor och juniorer och framförallt många svenska förare. Årets serie kommer att köras med förra årets körschema med sex förare och en frivillig sjua där vi precis som förra året har för avsikt att starta med sju förare i varje match. Vi ser också framför oss att vi kommer ha minst tre och oftast fyra svenska förare i laget, om alla är hela och tillgängliga, vilket vi är väldigt glada över att få chansen att göra.

Nu längtar vi bara efter vår och framgång i Corona-vaccineringen så att vi snart får tävla inför våra supportrar och sponsorer igen.

Dela nyheten: