Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Kvartsfinal 1 väntar

Featured Image

Lejonen är på väg mot Eskilstuna för det första av två möten med Smederna i kampen om en semifinalplats. Så här resonerar lagledningen inför matchen.

Efter en lång grundserie med ett resultat klart över mångas förväntningar är vi nu framme vid kvartsfinal. Målet från oss i och runt laget har hela tiden varit att ta oss till slutspel och oavsett vad alla tyckare runt omkring i speedwaysverige trott så har vi hela tiden känt att vi har kapacitet i laget att nå dit. Nu är det målet uppnått och självklart formulerar vi då ett nytt mål i form av att ta oss så långt som möjligt.

Serien har varit rekordjämn och i slutändan skiljde det bara åtta poäng mellan seriesegrarna Dackarna och sista slutspelslaget Indianerna. Det gör också att det är mycket dagsform och skadeläge som kommer avgöra i slutspelet. I kvartsfinalerna går vi in mot de tvåfaldiga regerande mästarna Smederna och båda lagen kommer med fullt lag och för tillfället utan skador. Vi får tillbaka Robert Lambert efter en månads skadefrånvaro. Självklart är formen ett osäkerhetsmoment på honom men hans racing har sett ok ut i helgen och ringrostigheten försvinner sakta för varje heat. Vi har satt honom i par med Jaroslaw Hampel i laget då vi ser det som en bra kombination för dagen.

Roberts återkomst i laget innebär att Timo Lahti åker ner på reserven tillsammans med Mathias Thörnblom. Som vanligt har reserverna en mycket viktig roll för att vi som lag ska kunna gå segrande ur striden. Vi hoppas också att Kacper Woryna ska hitta tillbaka till sin höga kapacitet samtidigt som Maksym Drabik och Krzysztof Kasprzak ska fortsätta skämma bort oss med fina resultat.
Smederna har ett jämnt och komplett lag där flera förare varit med när som vunnit de två senaste årens SM-guld. Den rutinen saknar vi i vårt lag men tänker kompensera det med ungdomlig framåtanda och vilja att vinna.

Vi har vunnit båda de tidigare mötena mot Smederna i år och det är givetvis skönt att ha med sig in i matchen även om det inte betyder något annat än att det står 0-0 när vi startar. Kvartsfinalen handlar bara om att nå 91 poäng över 30 heat och där dagens möte bara är första akten. Oavsett dagens resultat är det först på torsdag som det kommer att avgöras. Vi kommer jobba hårt för att påminna våra förare om att varje enskild poäng kan bli helt avgörande i slutet och att inte fuska med detaljerna. Fokus och att komma iväg bra från start har varit vårt segerrecept under säsongen och det är också det vi kommer lägga kraft vid i veckans matcher.

Vi hoppas såklart på lite Lejonfans på läktarna när vi strax rullar in i Eskilstuna och för övriga kan man följa oss på ESS Play som vanligt tills det är dags att sluta upp ordentligt på hemmaplan på torsdag.

Nu kör vi!

Dela nyheten: