Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Kubera kör för Lejonen på tisdag!

Featured Image

I morgon tisdag (18 juli) möts i Kumla Indianerna och Lejonen. Dominik Kubera är då äntligen tillbaka i Lejonen efter sin ryggskada, som han ådrog sig vid träning inför GP i Warszawa den 12 maj. Även Bartosz Zmarzlik är tillbaka efter att ha fått avstå förra veckans match på grund av ett landslagsläger.

Lejonen är i stort behov av poäng i kampen om den sista slutspelsplatsen. När Lejonen och Indianerna möttes i Gislaved i juni vann Lejonen med 54-36. Lejonen har alltså ett starkt grepp om bonuspoängen, men behöver även vinna matchen för att få ett något bättre utgångsläge i kampen om den sista slutspelsplatsen.

Stommen i laget utgörs av polska trion Bartosz Zmarzlik, Dominik Kubera och Jaroslaw Hampel. Trion körde bra under söndagen i den andra omgången av polska mästerskapen, som Bartosz Zmarzlik vann (Jaroslaw kom fyra och Dominik femma).

I Lejonlaget ingår även svensktrion Oliver Berntzon, Daniel Henderson och Casper Henriksson samt lettländaren Francis Gusts.

På onsdag väntar hemmamatch för Lejonen mot Piraterna.

Laguttagning

Kumla Indianerna

  1. Szymon Wozniak
  2. Krzysztof Buczkowski
  3. Max Fricke
  4. Bartlomiej Kowalski
  5. Jason Doyle
  6. Johannes Stark
  7. Jonatan Grahn

Lejonen
1. Dominik Kubera
2. Francis Gusts
3. Jaroslaw Hampel
4. Bartosz Zmarzlik
5. Oliver Berntzon
6. Daniel Henderson
7. Casper Henriksson

Dela nyheten: