Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Kom och stötta Lejonen i smålandsderby!

Featured Image

På tisdag kväll (25 juni) väntas i strålande solsken returmöte mellan Lejonen och Dackarna från Målilla  på OnePartnerGroup Arena i Gislaved.

Dackarna är regerande svenska mästare och har en stark trupp, men har i år varit osedvanligt skadedrabbat. Förra veckans match i Målilla mellan lagen var dock helt jämn tills paus. Sedan drog Lejonen ifrån och vann med 51-39.

Alla förarna i Lejonen har tävlat under helgen i Polen med undantag för Kacper Woryna. Glädjande är att de svenska förarna i Lejonen har lyckats mycket väl.

Sammy van Dyck tog 14+1 poäng och var bäste poängplockare av samtliga förare i söndagens junior-EM-final i lag för U19 i polska Pila. Sverige tog silver, bara tre poäng efter Polen. Det här är ett kanonresultat som visar hur duktig chaufför Sammy är när han åker på rätt grejer. Och det gjorde han i Pila, han fick låna en motor av lagkamraten i Lejonen Mateusz Cierniak!

Oliver Berntzon tog 14 av 15 poäng när hans lag Lodz besegrade Rzeszow hemma i polska andraligan. Oliver gjorde strålande starter och körde aggressivt.

Casper Henriksson tog 7+1 i polska tredjeligan under lördagen.

Som vanligt har Bartosz Zmarzlik och Dominik Kubera kört på topp under helgen med 13+1 och 10 poäng i polska högsta ligan.

Välkommen till matchen, som börjar kl. 19.00.

Biljetter kan enklast och billigast köpas i förväg via tickster.com. Alla under 18 går in gratis!

Laguttagning

Lejonen
1. Bartosz Zmarzlik
2. Oliver Berntzon
3. Dominik Kubera
4. Jaimon Lidsey
5. Kacper Woryna
6. Sammy Van Dyck
7. Casper Henriksson

Dackarna
1. Daniel Bewley
2. Andzejs Lebedevs
3. Timo Lahti
4. Filip Hjelmland
5. Rasmus Jensen
6. Ryan Douglas
7. Tomas Jonasson

Dela nyheten: