Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Kacper Woryna lämnar Lejonen

Featured Image

Med förutsättningarna allt mer klara inför kommande säsong planerar Lejonen för några ändringar i truppen. Det innebär bland annat att Kacper Woryna får lämna laget.

Om mindre än två veckor är det dags för säsongspremiär och förutsättningarna runt laget börjar klarna. För ett par veckor sedan fick klubbarna förbundets godkännande för en utökning av truppen avseende förare med officiellt snitt, från åtta till nio, samt ett extra transferkort. Den extra platsen i truppen gjorde det möjligt för oss att registrera Nicolai Klindt igen precis som det var tänkt. Han har nu dessutom beslutat sig för att inte starta alls i engelska ligan i år med hänsyn till reseproblematiken, säger Mikael Holmstrand lagledare i Lejonen.

Vi har börjat titta på hur tillgängliga våra förare är utifrån vårt schema, individuella tävlingar och övriga ligor. Vi ser en stor risk i att ha för många förare från Ekstraliga då dom hamnat rejält efter i sitt schema efter dåligt vårväder, samt att dessa klubbar styr sina förare mycket hårt. Risken är överhängande att vi inte har tillgång till förarna så som vi behöver och önskar och vi har beslutat oss för att vi måste minimera den risken, fortsätter Holmstrand.

Vi har såklart följt våra förares säsongstart i Polen, tittat på resultaten i slutet av förra året och hur deras schema ser ut. Vi har då landat i att vi inte har plats för Kacper Woryna i nuläget. Han hade ett tufft år redan förra året och säsongsinledningen i år har varit långt ifrån det vi förväntar oss av honom. Han har svårt att platsa i sitt polska lag och blir ofta bortplockad efter två heat. Med dåliga resultat och dåligt självförtroende blir han inte en tillgång för Lejonen just nu, säger Anders Fröjd sportchef och lagledare i Lejonen.

På ett personligt plan är det ett tungt beslut. Kacper har varit en del av Lejonen i många år och är en härlig person att arbeta med. I sina bästa stunder bjuder han på härlig racing och är en publikfavorit, men det är tyvärr för sällan och för länge sedan vi såg den nivån hos honom. Det sportsliga för laget går först och just nu har vi ett antal olika laguppställningar möjliga där Kacper inte platsar. Vi har därför valt att bryta kontraktet och låta honom söka sig vidare, fortsätter Fröjd.

Vi har ett några kompletteringar till truppen på gång, där tillgängligheten och vilken roll man förväntas få i laget är viktiga faktorer. Vi kommer att återkomma med mer information kring detta inom kort. Vi har en bred och bra trupp och har inte bråttom. Tills mer information kring detta kommer önskar vi Kacper all lycka och kanske korsas våra vägar igen, avslutar Fröjd och Holmstrand.

Dela nyheten: