Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Jan Kvech ansluter till Lejonen

Featured Image

Francis Gusts bröt båtbenet i handleden i förra hemmamatchen mot Smederna och är borta en längre tid. Han ersätts tills vidare i truppen av det tjeckiska framtidsnamnet Jan Kvech

Lejonens trupp är skadedrabbad med både Dominik Kubera och Francis Gusts borta på obestämd tid. Många förare har också ett mycket pressat schema den närmaste tiden och truppen behöver därför kompletteras. Det är dock mycket ont om tillgängliga förare som passar in både i snitt och budget och i grunden har vi förtroende för den trupp vi har och behöver snarare få igång den än göra några stora förändringar. Gusts skada gör dock att vi måste få in ytterligare en förare som är tillgängliga för att vi ska kunna ha några alternativa laguppställningar.

Vi har haft ögonen på Kvech sedan tidigare då han dels är mycket snabb från start och dels har åkt bra de gånger han varit på vår bana tidigare. Han vann bland annat JVM-kvalet i Gislaved förra året och tog slutligen silver i JVM efter sin nyblivna lagkompis Mateusz Cierniak och före Jakub Miskowiak. Samtliga medaljörer från förra årets JVM finns därmed i Lejonens trupp nu.

Kvech är född 2001 och har fortsatt sin utveckling i år och har bland annat kvalificerat sig från ett mycket tufft kval till GP Challenge i Gislaved i augusti. Kvech går in som skadeersättare och vi förbrukar därmed inget transferkort. Han åker på samma snitt som Gusts, det vill säga 1,250 och är tillgänglig direkt.

Dela nyheten: