Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Jakub Miskowiak klar 2023

Featured Image

Ytterligare ett känt och uppskattat ansikte stannar i klubben till nästa säsong när truppens sista plats går till Jakub Miskowiak

De senaste veckornas presentation av laget för 2023 avslutas med att vi förlänger med en av världens mest lovande förare, Jakub Miskowiak. ”Kuba” kom till oss förra året, 20 år gammal, och visade direkt vilken kapacitet han hade. Han blev juniorvärldsmästare redan det året trots att han var ett år yngre än de flesta övriga i mästerskapet. I år hamnade han på tredje plats i JVM där han efter en misslyckad start vann sista deltävlingen i Torun.

Jakub har haft ett oerhört intensivt 2022 då han åkt både junior- och seniortävlingar, klubblag och landslag. Nästa år lämnar han juniornivån bakom sig och får därför ett lite lugnare schema och blir mer tillgänglig för oss, särskilt i kombination med att vi inte kommer köra på torsdagar.

Han körde för Czestochowa i Ekstraliga under 2022 och landade på 1,861 i snitt. Ett fantastiskt resultat för en junior som säger en hel del om hans förmåga. Med material och organisation i toppskick och stora erfarenheter redan i ung ålder finns det ingen begränsning hur bra Kuba kan bli. Hans snitt i Sverige innebär att han kan ersätta samtliga våra ”högsnittare” och skapar en flexibilitet för oss där hans kapacitet är långt över hans ingångssnitt.

Med detta har vi kontrakterat de åtta förare med officiellt snitt som truppen får innehålla, även om vi alltid håller ögonen öppna för nya möjligheter. Slutlig registering av truppen sker 28:e februari.

Truppen 2023:
Bartosz Zmarzlik: 2,800
Dominik Kubera: 2,061
Jarek Hampel: 2,000
Oliver Berntzon: 1,878
Jakub Miskowiak: 1,611
Mateusz Cierniak: 1,250
Francis Gusts: 1,250
Matias Nielsen: 1,250
Casper Henriksson: 0,500
Daniel Henderson: 0,500

Dela nyheten: