Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Jaimon Lidsey värvas till Lejonen

Featured Image

Ännu ett nytt namn är klart för Lejonen 2024 när den lovande australiensaren Jaimon Lidsey plockas in i truppen

Målet med nästa års trupp är att bygga en trupp med större jämnhet och flexibilitet i laguppställningar än vi haft de senaste åren. I det arbetet letar vi efter förare som vi tror har stor potential att höja sitt snitt och som är allround i sin körstil.

Precis de egenskaperna stämmer in på Jaimon Lidsey som efter två år i Västervik och ett år nu senast i Smederna kommer in i Lejonen för nästa säsong. Jaimon är född 1999 och blev 2020 juniorvärldsmästare före en viss Dominik Kubera. Han är startsnabb vilket alltid är viktigt i speedway och inte minst på vår stora bana. Han är allsidig och trivs bra på alla typer av banor. I årets säsong av Ekstraliga i Polen representerade han Leszno och hade ett högre snitt på bortaplan än hemmaplan vilket säger en del om hans flexibilitet. Han har även ett högre snitt i Polen än Sverige trots tuffare motstånd och även det är något som talar för stor potential.

De få gånger vi mött Jaimon som motståndare i Gislaved har han levererat bra med poäng och vi ser fram emot att nu ha honom med oss istället för mot oss. Med sitt snitt kommer han kunna användas i flera olika laguppställningar för säsongen och också gå in och ersätta många förare vid skada eller frånvaro vilket vi såg var viktigt i den skadedrabbade säsong vi haft i år.

Dela nyheten: