Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Högdramatisk match på tisdag med fri entré!

Featured Image

Den kommande veckan blir mycket spännande för Lejonen. På tisdag väntar på OnePartnerGroup Arena i Gislaved den sista omgången av årets Bauhausliga. Den redan klara seriesegraren Västervik står för motståndet. Det är också årets enkronasmatch med fri entré för publiken. Matchen är helt avgörande match för om Lejonen ska ta sig till slutspel. På lördag är det sedan GP Challenge i Gislaved med Oliver Berntzon som förste reserv.

Tisdagens sista omgång i Bauhausligan är mycket spännande. Fyra lag slåss om tre slutspelsplatser. Lejonen kan sluta allt från trea till sjua i serien. De sex bästa lagen går till slutspel.

Det är fri entré. Lejonen hoppas att Lejonens supportrar sluter upp i stor omfattning och hejar fram laget till seger. Mer spännande match kan inte tänkas. Väderleksprognoserna ser dessutom relativt bra ut. Lejonens supportrar uppmanas att ta med sig vänner, släktingar och grannar till matchen!

Lejonen går till slutspel

  • Lejonen går till slutspel om Lejonen vinner eller kör oavgjort mot Västervik.

  • Om Lejonen förlorar mot Västervik kan Lejonen gå till slutspel beroende på utgången i de två andra matcherna. Lejonens ”livlinor” är dock mycket tunna!

Piraterna – Indianerna

  • Om Indianerna vinner mot Piraterna med två poäng eller mer och tar bonuspoängen i inbördes möten med Piraterna kommer Lejonen före Piraterna och går till slutspel, såvida Lejonen inte förlorar mycket stort mot Västervik. Piraterna framstår som favoriter eftersom laget har hemmaplansfördel.

Smederna – Rospiggarna

  • Om Rospiggarna vinner mot Smederna eller lagen kör oavgjort är Lejonen klart för slutspel även om Lejonen förlorar mot Västervik. Smederna kommer då efter Lejonen i tabellen.

  • Om Smederna vinner med åtta poäng eller mer och tar bonuspoängen i inbördes möten med Rospiggarna är Lejonen också klart för slutspel, eftersom Rospiggarna i så fall kommer efter Lejonen.

  • Om Smederna vinner men med åtta poäng eller mindre och Rospiggarna tar bonuspoängen kommer Lejonen efter både Smederna och Rospiggarna (om Lejonen förlorar). Lejonen missar då slutspel under förutsättning att Piraterna inte förlorar mot Indianerna.

Utgången av matchen Smederna – Rospiggarna är inte given. Smederna har hemmaplansfördel och starka toppförare medan Rospiggarna har starka reserver och är årets överraskning. Helt klart är att båda lagen måste satsa allt och Smedernas måste dessutom satsa på att vinna med minst tio poäng för att säkra sin slutspelsplats.

De flesta av Bauhausligans förare tävlar under helgen. Lejonens Mateusz Cierniak och Francis Gusts kör på fredag kväll lag-VM för juniorer och Bartosz Zmarzlik kör GP-tävling i Riga i Lettland på lördag. Dessa tävlingar kan ses på Discovery +. På söndag är det kvartsfinaler i Polens olika ligor och då tävlar de flesta förare i Lejonen.

Laguttagningar för matchen Lejonen – Västervik presenteras på söndag kväll kl. 21.00.

Dela nyheten: