Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Haveri mot Piraterna

Featured Image

Matchanalys och tankar framåt efter veckans förlust

Torsdagens bortamatch mot Piraterna blev allt annat än vad vi hoppats på när årets sämsta insats noterades. Efter ett par veckors uppehåll för de flesta förarna visste vi i och för sig inte riktigt var laget stod men som vi sa innan match så är vi på pappret ett bättre lag än Piraterna på de flesta positioner. Men nu avgörs inte matcher på pappret utan på banan och där var det ingen tvekan om att Piraterna var väldigt mycket bättre än oss i torsdags. Detta trots att vi i Krzysztof Kasprzak hade banans snabbaste förare och att både Nikolai Klindt och Mathias Thörnblom gjorde en klart godkänd insats och vann ”reservmatchen” stort. Men när övriga fyra förare har en riktigt dålig dag på jobbet hjälper inte det. Förare som våra killar oftast vinner över i andra ligor såg ut som världsstjärnor och vi som amatörer.

Vi hade gått igenom noga hur vi skulle attackera banan och de som följde dessa instruktioner var också de som tog våra poäng. Övriga hade inte förmågan att hitta rätt åklinjer och fart vilket är något som vi med all rätt förväntar oss av våra förare, och prestationer av det här slaget kommer få konsekvenser på kommande laguttagningar.

Efter matchen hade vi en ”briefing” med förarna där vi pratade ut om kvällen, vilka förväntningar vi har på varandra och rensade luften. Sedan la vi symboliskt matchresultatet i papperskorgen och går nu vidare tillsammans som ett lag.

Nu siktar vi istället på att ta de nödvändiga poängen för slutspel i andra matcher. Vi har fortfarande saken i egna händer med samma antal poäng som Piraterna men en match mindre körd. Närmast väntar smålandsderby på tisdag mot stjärnspäckade Dackarna. En härlig utmaning med ett revanschsuget hemmalag på starlinjen. Vi lägger veckans match bakom oss och blickar framåt. Vi ska till slutspel!

Dela nyheten: