Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

GP Challenge till Gislaved?

Featured Image

Gislaved och Lejonen har fått en hedrande fråga om att arrangera slutkvalet till GP-serien 2024, GP Challenge 2023

Inför årets JVM-kval i Gislaved investerade klubben i ökad säkerhet genom ett flexande staket på delar av raksträckorna. I och med det blev vår bana också godkänd av internationella förbundet FIM vilket ger oss möjlighet att arrangera internationella tävlingar.

Vi fick mycket fina betyg för vårt arrangemang av JVM-semifinalen och nu har ytterligare en bekräftelse kommit på detta då vi fått förfrågan om att arrangera en av de största internationella tävlingarna utanför GP-serien, GP Challenge. Genom ett antal kval runt om i Europa kvalificerar sig 16 förare till GP Challenge där man gör upp om tre direktplatser till GP-serien 2024.

Sverige har fått en förfrågan om värdskapet från FIM och Svemo har i sin tur ställt frågan till Gislaved MK om intresse och möjlighet att arrangera tävlingen, vilket GMK:s styrelse tackat ja till. GMK:s ansökan är nu godkänd av Svemo och det slutgiltiga beslutet väntas tas av FIM inom någon vecka.

”Vi är stolta över att ha fått frågan och det är ett erkännade för hela vår organisation och det arbete som gjorts de senaste åren med att utveckla såväl anläggning, ungdomsverksamhet och elitverksamheten” säger Anders Fröjd, sportchef i Lejonen.

Datumet är inte spikat men troligen handlar det om den 19:e augusti 2023. Arrangörslandet kommer ha minst en förare med i startfältet. Om ingen svensk lyckas kvalificera sig så kommer ett wildcard att delas ut från Svemo.

”Våra fantastiska funktionärer, tillsammans med styrelse, sponsorer och ledare i föreningen, arbetar med att ständigt förbättra såväl anläggning som upplevelsen för våra besökare. Det skulle vara väldigt roligt att få ta emot förare, media och supportar från flera länder för att arrangera en tävling av den här kalibern. Vi håller tummarna att vi får erbjuda våra supportrar en extra godbit 2023 och våra sponsorer ett fint fönster att synas i”, avslutar Fröjd.

Dela nyheten: