Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Gislaved Speedway befäster sin ledning i allsvenskan

Featured Image

Lejonens allsvenska lag – Gislaved Speedway – vann klart torsdagens hemmamatch i allsvenskan mot Solkatterna från Karlstad med 55-35.

Det var ett verkligt lokallag som Anders Fröjd och Alexander Edberg mönstrade. Fyra lokala förare och två polacker. Matchen var inledningsvis jämn men till slut vann Gislaved Speedway klart.

Oliver Berntzon tog maximala 15 poäng. Oliver var inte hotad någon gång. Även Robert Chimel tog fullt 13+2.

Casper Henriksson inledde med ett stopp efter ett problem med en kedja. Att Casper får stopp är synnerligen ovanligt – de flesta har inte sett det hända tidigare. Därefter blev det 10+2. I sista heatet körde Casper på en av sina bättre cyklar och då såg man hur snabb hän är när han körde i ytterspåren på banan.

Dagens utropstecken i Gislaved var onekligen Theo Bergqvist med nio poäng efter två heatsegrar. Theo fick den här gången verkligen till körningen.

Alfons Wiltander fick ihop en poäng. Det syns att det är första året som Alfons kör på stor cykel. Men han har onekligen farten och var med och krigade om fler poäng i flera heat.

För Lejonens A-lag väntar nästa hemmamatch på tisdag (4 juli) då Dackarna kommer på besök. Lejonens allsvenska lag kör nästa hemmamatch den 12 juli, då lokalkonkurrenten Vetlanda står för motståndet.

Resultat

Gislaved Speedway 55

  1. Kacper Pudra 7+2 (5 heat)
  2. Robert Chmiel 13+2 (5 heat)
  3. Casper Henriksson 10+2 (4 heat)
  4. Theo Bergqvist 9 (5 heat)
  5. Oliver Berntzon 15 (5 heat)
  6. Alfons Wiltander 1 (5 heat)

Solkatterna 35

Dela nyheten: