Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Francis Gusts ansluter till Lejonen

Featured Image

Ännu ett ungt stjärnskott kliver in i Lejonens trupp till 2023 när lettländaren Francis Gusts värvas från Masarna

Det har blivit dags att presentera ännu ett nyförvärv. Precis som förra veckan, när vi adderade juniorvärldsmästaren Mateusz Cierniak till truppen, så handlar det även denna gång om en ung och lovande förare i lettländaren Francis Gusts.

Till skillnad från Mateusz så har Gusts hunnit skaffa sig en del erfarenhet från de svenska banorna då han i år åkte 11 matcher för Masarna. Francis fyller 20 år nästa år och precis som hans kommande lagkamrater Mateusz och Casper så åkte han JVM i år. På grund av skada kunde han dock bara fullfölja första deltävlingen men blev där tvåa efter just Cierniak.

I Gusts får vi en allround förare med stor potential. Orädd och behärskar många typer av banor och är bara i början av sin karriär. Vi har en tradition av att arbeta med unga förare och trots stor konkurrens valde Gusts att skriva på för oss vilket vi ser som ett bra betyg för klubben. I Polen tillhör han Wroclaws organisation men har de senaste säsongerna varit utlånad till Poznan i Liga 2 där han i år var serien bästa förare snittmässigt på hela 2,317. Hos oss kommer han in i laget på snittet 1,250 och för att skapa alteranativa laguppställningar under säsongen är det viktigt för oss att ha förare som ligger lågt i snitt då framförallt Bartosz Zmarzlik tar stort utrymme upp till taksnittet.

Truppen så här långt:
Bartosz Zmarzlik: 2,800
Dominik Kubera: 2,061
Jarek Hampel: 2,000
Oliver Berntzon: 1,878
Mateusz Cierniak: 1,250
Francis Gusts: 1,250
Casper Henriksson: 0,500

Dela nyheten: