Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Framtidsnamn knyts till klubben

Featured Image

Truppen till allsvenska Gislaved Speedway spetsas med två polska supertalanger

Den allsvenska satsningen i Gislaved Speedway är främst en investering för att kunna matcha in svenska förarare. Men laget behöver kompletteras med några utländska förare både för att få en komplett trupp, för att nå golvsnitt och för att addera lite spets för den sportsliga utmaningen i serien.

Tanken är att den spetsen ska tillsättas av förare vi vill titta närmare på för att eventuellt på sikt kunna lyfta upp i A-truppen om utfallet blir bra. Till 2023 tas två av dessa platser av Wiktor Jasinski (vänster på bilden) och Oskar Paluch (höger).

Båda killarna körde för Gorzow i Ekstraliga 2022. Wiktor är ett bekant ansikte för oss och var en av allsvenskans allra bästa förare redan i år då han körde för Smålänningarna. Wiktor är 22 år och en riktig fullgasförare som hunnit samla på sig bra med erfarenhet trots sin unga år och anses vara en mycket skicklig chaufför. Som kuriosa kan nämnas att han även deltog i VM i motorcross 2021.

Oskar Paluch benämns i Polen som ”den nya Zmarzlik” vilket inte är så lite att leva upp till. Men så har han också gjort en säsong i Ekstraliga redan 2022 endast 16 år gammal. Helt otroligt av en så ung kille. Oskar har speedwayen i blodet och pappa Piotr körde 10 säsonger i Sverige i början av 2000-talet, mestadels i Vetlandas organisation.

Wiktor körde 20 matcher för Gorzow i år och stannade på 1,056 i snitt medan Oskar körde 11 matcher och stannade på 1,057 i snitt. I Allsvenskan går Jasinski in på snittet 2,286 medan Paluch startar på 2,000. Vi ser fram emot att få se en fortsatt fin utveckling och fortsätta slussa in talanger på den svenska speedwaymarknaden.

Dela nyheten: