Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Fler förare klara och satsning på allsvenskt lag

Featured Image

Elittruppen är i princip klar till nästa säsong så ytterligare namn knutits till laget. Men Lejonen satsar även på bredd och kommer att delta i såväl Allsvenskan som Division 1 i ett samarbete med Dackarna

Till nästa säsong väljer Lejonen och Dackarna att gå in i ett samarbete för att skapa möjlighet, främst för våra svenska förare, att få fler tävlingsmöjligheter för att skapa erfarenheter som passar alla förare oavsett nivå. Detta sker genom att Gislaved MK anmäler och driver det allsvenska laget Smålänningarna och Målilla MK anmäler och driver division 1 laget Team DALEJ.

I det allsvenska laget kommer samarbetsklubbarna ha tre platser var att bemanna och i division 1 laget kommer Lejonen ha en plats. Allsvenskan kommer ha samma körschema som BAUHAUS-ligan, medan det i division 1 är fyra förare i varje lag.

För Lejonens del kommer de allsvenska platserna att erbjudas de egna produkterna Casper Henriksson, som komplement till BAUHAUS-ligan, och Edwin Pohjantätä som gör sitt första år på 500-cykel. En av Lejonens platser kommer också att erbjudas Västerviks Noel Wahlqvist så att ännu en ung svensk får möjlighet till allsvensk styrning. Utöver det kommer också den Tony Gudbrand att registreras i truppen och kommer också att bistå som lagledare och dela med sig av all sin erfarenhet till våra unga killar. Dessutom kommer polska Hubert Legowik att registreras i Smålänningarna som komplement till truppen. Hubert är 25 år gammal och var en mycket lovande junior i samma kull som bland annat Zmarzlik och har redan ett par säsongers erfarenhet från Ekstraliga. Efter två skadefyllda säsonger 2018 och 2019 så gjorde han en mycket stabil säsong i liga två detta år. Tanken är att utvärdera om den kurvan kan fortsätta uppåt under 2021 och då kan han bli aktuell för en plats i Lejonens trupp till 2022.

Från Dackarna kommer de allsvenska platserna främst erbjudas till de egna produkterna Theo Johansson och bröderna Avon och Sammy van Dyck, samt Max Bogdanowicz som värvats från Lejonen till kommande säsong. Hemmamatcherna kommer att fördelas med två i Gislaved och två i Målilla och där en match läggs i Västervik med tanke på Noel Wahlqvist deltagande.

Ytterligare en förare är kontrakterad till nästa år i form av danska 22-åringen Jason Jörgensen. Han kommer att placeras i Lejonens bruttotrupp. Var han registreras vid föraranmälan den 28:e februari beror på hur mycket vi vet om möjligheten att få tillgång till främst de polska förarna nästa år, baserat på Coronarestriktioner och resemöjligheter. Vi kan också bekräfta att Jaroslaw Hampel har accepterat en kontraktsförlängning över 2021. Hans kontrakt för 2020 frystes i och med Corona och vi är överens om att han fortsätter i klubben ytterligare ett år. Vi är därmed klara med vår bruttotrupp och vilka vi slutligen registrerar den 28:e februari beror på vad vi vet om tillgängligheten, främst för de polsklicensierade förarna, då.

Dela nyheten: