Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Finallagen uttagna!

Featured Image

Lejonen och Smederna har tagit ut sina lag för den avgörande SM-finalen på OnePartnerGroup Arena i Gislaved på tisdag kväll. Lejonen gör den förändringen jämfört med matchen i Eskilstuna att Patryk Dudek och Benjamin Basso går in i laget, medan Jaroslaw Hampel och Dimitri Bergé utgår. Smederna kör med oförändrat lag.

Laguppställningar

Lejonen

 1. Oliver Berntzon
 2. Dominik Kubera
 3. Bartosz Zmarzlik
 4. Mathias Thörnblom
 5. Patryk Dudek
 6. Benjamin Basso
 7. Casper Henriksson

Smederna

 1. Daniel Bewley
 2. Kacper Woryna
 3. Michael Jepsen Jensen
 4. Robert Lambert
 5. Pontus Aspgren RR
 6. Joel Andersson
 7. Grzegorz Zengota

Presentation Lejonens förare

Oliver Berntzon 29 år.
Oliver har Lejonen som sin moderklubb. Oliver har på ett målmedvetet och metodiskt sätt stadigt förbättrat sig. Han är idag tillsammans med Fredrik Lindgren bäst i Sverige. I somras vann Oliver sitt första individuella SM-guld. Han var bäste poängplockare av samtliga förare i lag-VM i Danmark, då Sverige tog brons. Oliver har i år kört i polska förstaligan (Ekstraliga).

Dominik Kubera 23 år. Polen.
Dominik är en av de mest lovande förarna i den yngre generationen i Polen. Förra året fick Dominik köra tre GP-tävlingar, och slutade på pallen i två av dem. Dominik tog förra helgen lag-guld i Polen för Lublin. Dominik är startsnabb och har en förmåga att höja sig när det verkligen gäller.

Bartosz Zmarzilk 27 år. Polen.
Bartosz är tveklöst väldens främste förare. Under de fem senaste åren har Bartosz varit etta eller tvåa i VM. I helgen fick han motta sitt tredje individuella VM-guld i Torun. Bartosz är startsnabb och en mästare på omkörningar!

Mathias Thörnblom 30 år.
Mathias har kört tio säsonger för Lejonen och räknas numera som en hemmason. Mathias har alltid varit en stor talang men kanske inte alltid haft de rätta förutsättningarna att slå ut fullt. I år har Mathias kört mycket stabilt. Under hösten har Mathias också kört i den polska tredjeligan med stor framgång. Mathias tillhör numera topp sex-sju i Sverige. Mathias är startsnabb och gillar att köra långt ut i banan.

Patryk Dudek 30 år. Polen.
Paryk tog VM-silver 2017. I årets VM-serie slutade han på sjunde plats, endast en poäng från fjärdeplatsen. Patryk är mycket startsnabb.

Benjamin Basso 21 år. Danmark.
Benjamin anslöt till Lejonen under september när Jacub Miskowiak skadade sig. Benjamin är inte så känd i Sverige men vann nyligen den danska juniorfinalen (U21). Han slutade på en delad fjärdeplats i årets SGP2 – som motsvarar JVM. Benjamin var endast två poäng från silvret.

Casper Henriksson 18 år.
Casper är huvudsakligen uppfostrad i Lejonen. Casper har i år fått ett stort genombrott och bland annat kört junior-VM-serien, SGP2, trots att han bara är 18 år och man får vara 21 år. Casper har vidare blivit svensk juniormästare (U 21), nordisk mästare för juniorer upp till 19 år och trea i UEM 19. I somras lyckades Casper dessutom med bedriften att för första gången ta full poäng, 9+3, i Bauhausligan. Eftersom Casper är mycket ung har han inte den rutinen som krävs för att på allvar kunna kriga med de allra bästa förarna. Men han är mycket viktig på reserven och ett stort framtidslöfte.

Dela nyheten: