Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Fina resultat för våra ungdomar i helgen

Featured Image

Lagom till sommarvärmen kom till Sverige så visar sig också vårt ungdomslag från sin hetaste sida. Helgens två tävlingar i Gislaved och Västervik slutade med dubbla segrar

Seriepremiären i Gislaved igår lördag innehöll mycket spänning med det nykomponerade laget där Lejonens William Lindberg bildade par Moses Öberg, ursprunglingen från Indianerna, samt deras nya lagledare Jonathan Sjölin.

Debuten börjar på bästa tänkbara sätt med serieseger och laget sätter dessutom 4 av 5 möjliga 5-1or och ett oavgjort heat mot Masarna.

Under söndagen har omgång 2 körts i Västervik och idag fick även Jonathan stöd av Martin Krums i lagledarrollen. Västervik är en teknisk svår bana där det är lätt att åka bort sig och så blev fallet även idag. William Lindberg hade en riktig bra dag och tog 15/15 möjliga poäng och visade prov att han kommer att bli farlig i år.

Moses Öberg visade också prov riktig fin speedway och bemästrade banan i Västervik bra. Moses fick sig en rejäl törn när han kom i bakdäcket på motståndaren och slog runt men efter att ha fått vila lite så var han på benen igen och i kommande heat så levererade han fin speedway tillsammans med William!

I samband med att Moses slog runt så fick vi se äkta sportsmanship med motståndarna Rospiggarna/Smederna när Fabian Magnusson, som Moses körde in i, gav Moses bästa tänkbara stöd och även Fabians lagkamrat Jesper Kvarnström kom flertalet gånger till Moses i depån och såg till att Moses var okej. Härligt att se dessa killar ta hand om varandra både på och utanför banan.

Noterbart med helgen är att William Lindberg gick obesegrad och tog 30/30 poäng medan Moses Öberg noterades för fina 14+6 poäng.

Vi gratulerar killarna till fina resultat.

Dela nyheten: