Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Enkronasmatchen flyttas till tisdagen den 15 augusti

Featured Image

Samtliga klubbar i Bauhausligan har bestämt att sista omgången i serien, som skulle ha avgjorts på tisdag (8 augusti) flyttas en vecka framåt i tiden. Skälet är det osedvanligt djupa lågtrycket (benämnt Hans) som dragit in över landet och som beräknas stanna kvar tills slutet av veckan. Bara för Gislaved är prognosen 60-70 mm regn under de närmaste dagarna och då är speedway inte möjligt.

Detta innebär att Lejonens enkronasmatch flyttas fram en vecka. Förhoppningsvis är det bra speedwayväder nästa tisdag som gör att sista omgången kan avgöras under sportsligt rättvisa förhållanden.

Lejonens lagledare Mikael Holmstrand, som också är ordförande för klubbarnas samarbetsförening ESS, lämnar följande kommentar. ”Det är ett extraordinärt läge vi står inför både vädermässigt och sportsligt. Samtliga ESS-klubbar är överens om att sista omgången ska avgöras på så sportsliga grunder som möjligt och i en samlad omgång. Detta även med respekt för publik och sponsorer när dramatiken om slutspelsplatserna är så stor som den är.”

Detta leder till att kvartsfinalerna inleds en vecka senare, d.v.s. den 22/8.

Dela nyheten: