Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Drabik fortsätter i Lejonen

Featured Image

Kanske kom gårdagens största jubel från hemmapubliken redan innan matchen startat. Då kom nämligen beskedet fansen väntat på

Säsongen 2019 tog slut igår men sedan en tid har arbetet med nästa år pågått parallellt, vilket vi rapporterat om löpande. Igår lades en mycket viktig pusselbit till det arbetet när Maksym Drabik skrev på för två nya säsonger med Lejonen.

Vi har haft en dialog med Maksym sedan någon månad men han har velat vänta tills slutspelet. Självklart vet han att hans värde på marknaden gått upp detta år med tanke på hur bra han åkt och andra klubbar har jagat honom trots att säsongen inte varit slut. Men han har också varit tydlig med att han trivs bra och gärna stannar kvar i Lejonen. När vi väl satte oss ner gick det snabbt att komma överens och båda parter är väldigt nöjda med att få fortsätta att arbeta tillsammans.

Vårt mål är att fortsätta bygga ett lag med unga hungriga förare som kompletteras med lite rutin och har kul tillsammans. I år har vi haft bättre stämning i laget än på många år och det har säkert bidragit till några extra poäng.

Drabik är en riktig artist på cykeln som i år blommat ut till en stor publikfavorit på Onepartnergroup Arena och därför var det roligt att få bjuda publiken på avtalssignaturen live inför starten av gårdagens match. I år gör han sitt sista år som junior och är redan en världsförare. Med mer rutin och taktiskt sinne kan han bli hur bra som helst och vår avsikt är att bygga laget med Maksym som en av de bärande förarna de kommande åren.

Offentliggjorda förare för nästa års trupp är därmed:
Maksym Drabik
Jaroslaw Hampel
Krzysztof Kasprzak
Kacper Woryna
Mathias Thörnblom

Dela nyheten: