Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Drabik är tillbaka!

Featured Image

En redan stark trupp får en sista krydda när fansens favorit Maksym Drabik återkommer till Lejonen inför 2022

Höstens truppbygge har bestått av mycket nytt och en annan typ av strategi än de senaste åren. Men det senaste tillskottet till truppen behöver ingen större presentation för Lejonens supportrar.

Maksym Drabik har under sina tre år, säsongerna 2017-2019, växt ut till en stor favorit hos många med sin extremt underhållande och fartfyllda åkning. Därför är det väldigt roligt att kunna välkomna honom tillbaka till laget igen.

Efter att Maksyms klubbläkare i Polen slarvat med doseringen av ett näringstillskott sent under säsongen 2019 inleddes en mycket märklig process i olika juridiska instanser i Polen. Under tiden körde Maksym vidare men valde självmant att avsluta säsongen 2020 i förtid då han mådde mycket dåligt av den juridiska cirkusen. Det hela slutade så småningom i en avstängning som verkställdes under 2021. Från Lejonens sida har vi hela tiden stöttat Maksym i den situation han varit i och det var självklart för oss att erbjuda honom ett kontrakt inför nästa säsong.

Lika självklart var det för Maksym att skriva på och ansluta till truppen och han säger själv att det finns ingen annan klubb för honom i Sverige och att Lejonen är hans lag.

Vi vet vad Maksym kan och han var definitivt vår Lejonkung under sin senaste säsong här 2019, då endast 21 år gammal. Samtidigt är vi väl medvetna om att de sista åren har påverkat honom och att han måste få tid på sig att komma tillbaka i gammalt gott slag. Med årets truppbygge där många stjärnor inte kommer vara tillgängliga varje vecka blir han därför en perfekt komplettering till laget då han utöver Lejonen inte har några andra tävlingar än polska ligan att fokusera på och vi vet att vi har en väldigt åksugen förare som är beredd att ge allt för laget.

Välkommen hem Maks!

Lejonens trupp:
Bartosz Zmarzlik 2,839
Dominik Kubera 2,078
Patryk Dudek, 2,068
Maksym Drabik 1,971
Dimitri Bergé 1,750
Oliver Berntzon 1,642
Jakub Miskowiak 1,571
Hubert Legowik 1,250
Mathias Thörnblom 0,500
Casper Henriksson 0,500

Dela nyheten: