Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Dominik Kubera fortsätter i Lejonen

Featured Image

Efter en mycket lyckad första säsong i klubben är vi nu väldigt glada att få presentera att Dominik Kubera återfinns i klubbens färger även nästa år.

Tidigare i veckan presenterade vi att världsmästaren Bartosz Zmarzlik stannar i Lejonen. Men en kung behöver ju även sin kronprins och nu är även han klar för nästa säsong.

Dominik Kubera kom till Lejonen inför 2022 och har en väldigt bra säsong bakom sig både för oss i och i sitt polska lag Lublin där han blev polsk mästare och den näst bästa föraren i laget snittmässigt men hela 2,140 i snitt. I Polen har han åkt som U23-förare hela året och fått köra väldigt många heat och klarat det trycket på bästa sätt.

Många anser att Dominik är världens bästa förare utanför GP-serien och defintivt bättre än flera av förarna i den. Men i slutkvalet till nästa års GP-serie hade han en dålig tävling och gick inte vidare. Som polack är det dessutom närmast omöjligt att få ett wildcard till GP då det redan är många polska förare kvalificerade och därför får han vänta lite till innan det blir dags för GP-serien. Men det är ingen tvekan om att Dominik har vad som krävs för att bli världens bästa förare.

Hos oss kom han snabbt in i laget och har tillsammans med främst Oliver och Bartosz varit oerhört viktiga för lagets dynamik i depån. Han är otroligt professionell, pratar bra engelska och tar ett stort ansvar trots ung ålder. Han har varit vår kapten stora delar av säsongen och det är ingen slump.

Vi är väldigt glada att få fortsätta arbeta med Dominik som kommer vara en hörnsten och given heatledare i nästa års Lejonen.

Truppen så här långt:
Bartosz Zmarzlik: 2,800
Dominik Kubera: 2,061
Oliver Bertnzon: 1,878
Mateusz Cierniak: 1,250

Dela nyheten: