Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Dimitri Bergé klar för Lejonen

Featured Image

Det har blivit dags för ett nyförvärv att presenteras till nästa års trupp när fransmannen Dimitri Bergé plockas in i laget

Vi har haft ögonen på Bergé en tid och liksom många andra klubbar sett den utveckling han haft de senaste åren. Det är en oerhört kompetent förare som vi är väldigt nöjda med att ha kunnat knyta till oss.

Han är en förare som trivs bra på stora banor som Gislaved och blev världsmästare på långbana 2019. Han är född -96 och älskar när det går fort, samtidigt som många anser honom vara en av de mest tekniskt skickliga motorcykelförarna i världseliten just nu, vilket gör honom komplett som förare. Han har kört för Masarna i två år och i årets serie slutade han på 1,750 i snitt vilket hade räckt för en tredjeplats i vår trupp för året, trots att han åkte i ett lag som missade slutspel och hade det jobbigt en hel del matcher. Det säger en del om hans kapacitet.

Bergé är tänkt som en förare för väst 2 eller 4 när vi nu återgår till det ordinarie 7-manna schemat. Men fortsätter hans utveckling kan han lika väl användas som heatledare också. Vi har en tydlig plan med vad vi tänker kring de olika rollerna i laget och givetvis en budget kopplad till detta. Utifrån den strategin ser vi att vi får väldigt mycket kapacitet för pengarna genom att knyta Bergé till oss.

Lagbygget följer en väl utstakad väg där vi ser att 7-manna schemat skapar lite andra förutsättningar och där vi också kommer resonera lite annorlunda mot de två senaste säsongerna. Balansen mellan spets och bredd med ekonomin under kontroll är de hörnstenar som utgör vårt arbete. Där framförallt ekonomin är helt avgörande för de beslut vi tar och där förare som vi anser inte har en marknadsmässig bild av sitt värde kommer att väljas bort.

Vi räknar med att inom en snar framtid kunna offentliggöra ytterligare någon förare tänkt för startsjuan nästa år och är så här långt väldigt nöjda med hur arbetet fortlöper.

Vi hörs snart igen… 🙂

Dela nyheten: