Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Derby med extra tändvätska

Featured Image

Det är dags för ett nytt försök att få till mötet med Dackarna. En match som präglats av mycket diskussioner bakom kulisserna som vi ska använda för att tända laget ytterligare

Förra veckan ställdes matchen mot Dackarna in redan på måndagen inför en tydlig och omfattande regnprognos. Reglerna säger då att nytt datum ska sättas direkt. Den 11/7 låg som reservdag i kalendern, men vi visste då Bartoz Zmarzlik var upptagen av landslagsförberedelser inför lag-VM tillsammans med Dackarnas Macej Janowski. Dock var det sagt att inga andra skulle påverkas och datumet godkändes. Några dagar senare blev även våra förare Dominik Kubera och Mateusz Cierniak kallade till samma landslagsaktivitet. Vi kommunicerade då med Dackarna för att flytta matchen igen då förutsättningarna ändrats rejält och då vi aldrig godkänt datumet om detta varit känt. Vår uppfattning är att matcherna och publiken förtjänar och behöver de bästa sportsliga förutsättningarna för att inte sporten ska tappa än mer publik i framtiden. Dackarna har dock tyvärr inte velat medverka till detta.

Efter dialog med Polen har vi i alla fall fått loss Cierniak då han inte är aktuell för startuppställningen i det polska lag-VM laget. Från början sa Dackarna att man inte skulle ha med Bewley och då hade frånvaron av Kubera vägts upp. Nu är Bewley ändå anmäld för Dackarna och vi väljer då att köra riders replacement för Kubera istället då vi tror att det maximerar våra sportsliga förutsättningar denna gång. Vi har stort förtroende för de sex förarna vi mönstrar. Med ett starkt reservpar och där alla förare kan ta riders replacement heat har vi en bra chans att skicka hem Dackarna poänglösa. Något som hade känts lite extra skönt med tanke på hur matchförberedelserna sett ut.

Vi vill vara officiella med bakgrunden till laguttagningen då vår publik och våra sponsorer förtjänar insikt i sportens förutsättningar och i detta fall också baksidor och för att det inte ska spekuleras i varför förare inte är tillgängliga. Nu hoppas vi på en riktigt bra drabbning och att publiken sluter upp för att ge laget lite extra stöd i jakten på en slutspelsplats.

Dela nyheten: