Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Dags för länsderby

Featured Image

Grundserien går in i sista fasen med dubbelmöten i derbyform mot Vetlanda. Första drabbningen sker på OnePartnerGroup Arena!

Serien rusar vidare och vi är redan framme vid derbyomgångarna. Dessa skapades för att alla lag skulle få lika många hemmamatcher och för att serien skulle avslutas med lite rafflande derbyn. Det fanns givetvis en förhoppning om att då också ha fått klartecken att ta in publik. Nu är Sverige tyvärr inte där än och vi får underhålla våra trogna supportrar via C Mores sändningar istället.

Truppen i veckan är påverkad av det faktum att Rybnik kör en inställd match i Polen på onsdag vilket innebär att Robert Lambert och Kacper Woryna inte är tillgängliga utifrån Ekstraligas regler för nytagna Coronatester. Än en gång får vi därmed glädje av vår jämna och breda trupp och känner att vi kan mönstra ett riktigt bra lag.

Adrian Gala kommer till matchen efter en strulig dag på jobbet i polska andraligan under måndagskvällen och är garanterat revanschsugen. Han kommer bilda par med Mathias Thörnblom som visade fin fart förra veckan. Andra paret ut blir Rohan Tungate, som fortsätter vara ledande i sin polska klubb i andraligan och nu även tecknat ett gästkontrakt i Ekstraliga tack vare sina fina resultat. Rohan kör ihop Linus Eklöf som var helt suverän förra veckan och lämnade arenan obesegrad.

Sista paret är dansk dynamit i form av Nikolai Klindt och Rene Bach. Tack vare att Rene ännu inte har officiellt snitt får vi sätta honom på reservplats vilket givetvis är en trygghet om någon av de övriga skulle ha en dålig dag. Så som Rene kört den här säsongen kan han hota vem som helst och har verkligen gjort avtryck. Som sjua den här veckan gör vi laget komplett med Casper Henriksson som förra veckan satte personligt poängbästa i BAUHAUS-ligan. En sjua som vi tror mycket på och där alla förutsättningar finns för att kunna sno åt oss segern.

Matcherna mot Vetlanda är alltid jämna och spännande och Vetlanda har också en bred och bra trupp med Peter Ljung som härförare i spetsen. Vårt mål är att fortsätta leda serien när kvällen är slut och målet är givetvis att sätta oss i en så bra position som möjligt när slutspelet börjar. Vilken placering det egentligen innebär i serien är dock inte självklar eftersom flera lag nu börjat ”kapprusta” mot ett guld. Vi vet dock att vår bredd kommer kunna hävda sig väl och ser fram emot en spännande fortsättning av ligan.

Fortsätt stötta laget med en soffbiljett och njut av ett rafflande derby via C More. Vi kommer göra allt för att bjuda på bra underhållning.

Dela nyheten: