Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Dags att ta sig an Piraterna

Featured Image

Dags för hemmamatch igen när Piraterna från Motala kommer på besök till OnePartnerGroup Arena.

Efter två raka bortamatcher, där vi senast förra veckan gjorde en mycket stark insats i segern mot Dackarna, är det dags att komma tillbaka till hemmaovalen igen. På pappret är kvällens match mellan toppen och botten och en normal kväll ska vi vinna en sån här match ganska komfortabelt. Men allt avgörs på banan och vi kommer hålla fullt fokus genom hela kvällen. Serien är väldigt jämn och det kan mycket väl bli ”målskillnad” som avgör placeringarna i slutändan då många lag kan hamna på samma poäng.

Vi ser att flera lag börjar skramla vapen mot slutspel och tar in nya namnkunniga förare i sina truppen. Vi rullar däremot vidare precis enligt den strategi vi haft hela säsongen. Dvs att bygga en trupp vi tror på och låta så många som möjligt köra regelbundet.

För kvällens match innebär det att två av våra killar i form av Linus Eklöf och Rene Bach gör hemmapremiär. Inför slutspelet är det bra att alla har fått känna på vår bana. Bach bildar par med Casper Henriksson i sina tre första heat. Casper som hade en lite tyngre kväll på en svårkörd bana i Målilla förra veckan kommer ha stora chanser till många poäng ikväll. Linus bildar par med Adrian Gala och vi fortsätter att köra Robert Lambert ihop med Mathias Thörnblom vilket varit framgångsrikt på hemmaplan tidigare. Kvällens sjua är William Björling och precis som vanligt tar vi med oss en sjua för att han givetvis ska få åka några heat.

Piraterna brottas sedan en tid med stora ekonomiska problem och det är starkt av dom att ha lyckats komma till start i årets serie. Dom har dessutom varit olycksdrabbade med en svår ryggskada på succényförvävet Adam Ellis och ett armbrott på Joel Larsson. Detta har gjort att lagledaren Daniel Davidsson fått jobba hårt med att hitta nya förare och vi får ikväll stifta bekantskap med tre danskar som gör sin första säsong i svenska ligan. Danskar är alltid välutbildade speedwaychaufförer och tillsammans med rutinerade lagkaptenen Jonas Davidsson kommer dom såklart göra allt för att sno åt sig lite poäng.

Vi går in i matchen med fullt fokus och har ingen annan plan än att fortsatt vara serieledare när kvällen är slut.

Matchen ser ni på C More. Köp en soffbiljett och stötta klubben inför slutspelet och delta i utlottningen av två restaurangplatser till nästa veckas hemmamatch mot Vetlanda. Swish 123 691 54 09

Nu kör vi!

Dela nyheten: