Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Dackarna – Lejonen

Featured Image

I kväll (tisdag) kör Lejonen sin tredje bortamatch för säsongen. Det blir i Målilla mot Dackarna. Lejonen ställer upp med en av sina starkaste uppställningar. Enda förändringen jämfört med föregående matcher är att australiensaren Jaimon Lidsey går i in laget och polacken Mateusz Cierniak står över.

De flesta förarna i Lejonen har mycket god form. Det gäller som vanligt Bartosz Zmarzlik (bilden), som i helgen vann sin 24:e GP-tävling just i Målilla! Dominik Kubera gick till semifinal i samma tävling.

För Oliver Berntzon och Casper Henriksson innebär matchen en chans till revansch. Oliver körde svagt i förra veckans hemmamatch mot Västervik medan Casper misslyckades i helgens VM-deltävling för juniorer. Casper var där en av favoriterna. Casper lyckades dock väl i helgens ligatävling i Polen. Det är också spännande att se hur den tredje svensken i laguppställningen, Sammy van Dyck, lyckas på sin förra hemmabana.

Dackarna brottas med stora skadebekymmer och kommer att tvingas köra utan sin främste förare, Andzejs Lebedevs, som bröt flera revben i helgen. Dackarnas lagledare Mikael Thörnberg har aviserat att Dackarna troligtvis kör riders för Andzejs.

Matchen kan som vanligt ses på ESS-Play.

Laguttagning

Dackarna
1. Andzejs Lebedevs
2. Timo Lahti
3. Rasmus Jensen
4. Ryan Douglas
5. Dan Bewley
6. Filip Hjelmland
7. Tomas Jonasson

Lejonen
1. Bartosz Zmarzlik
2. Oliver Berntzon
3. Jaimon Lidsey
4. Dominik Kubera
5. Kacper Woryna
6. Sammy van Dyck
7. Casper Henriksson

Dela nyheten: