Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Casper tar steget

Featured Image

Lejonens trupp för 2020 växer vidare med en av Sverige bästa juniorer

Det är några år sedan vi hade en egen produkt i elittruppen. Därför är det extra roligt att kunna presentera nästa pusselbit i 2020 års lagbygge i form av Casper Henriksson, som vi skrev kontrakt med under ett möte tidigare i veckan.

De sista åren har Casper dominerat 250-serien i Sverige tillsammans med sin lagkamrat Noel Wahlqvist och även hävdat sig väl i internationell konkurrens där han kört både EM och VM.

Nästa år tar Casper klivet upp på 500-cykel och blir därmed tredje generationen Henriksson som representerar Lejonen efter farfar Terje och pappa Anders. En tradition som Casper har alla förutsättningar att bära vidare på bästa sätt. Casper har även representerat Vetlanda under ungdomsåren men sedan Lejonen gjorde en satsning på ungdomsverksamheten för några år sedan har han varit klubben trogen och mycket framgångsrik.

Vår ambition är att ge Casper en plats i startsjuan där han kan åka helt utan press. I dialogen med Casper och hans team har det varit viktigt för oss att han själv känner sig sugen att ta steget och gör det avslappnat. När han nu så tydligt visar viljan är vi både glada och stolta att kunna erbjuda en ung kille möjlighet att utvecklas på högsta nivå. Casper fyller 16 år några veckor innan seriestart nästa år och givetvis har han mycket kvar att utveckla på stor cykel. Men att få chansen att känna på hetluften i egen takt tror båda parter på och vi vet redan nu att många klubbar kommer att satsa på unga svenska killar som nummer 7 nästa år och där kan Casper absolut hävda sig. Han kommer också representera Team Småland i Allsvenskan som en del i kontraktet med oss för att även där samla erfarenheter och möta lite annat motstånd.

Casper är oerhört seriös och har alltid haft tillgång till bra material att åka på. Han är redan igång med att prova motorer till nästa år och tränar för att utveckla åktekniken som krävs i den högre fart som det innebär att åka på 500-cykel. Vi ser fram emot att få arbeta med Capser och hans team för en fortsatt fin utveckling på karriären.

Dela nyheten: