Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Casper Henriksson klar för 2024

Featured Image

Sveriges och en av världens bästa juniorer förblir moderklubben trogen då han skrivit på för kommande säsong

Casper Henrikssons utvecklingskurva har alltid pekat uppåt, men frågan är om den någonsin varit så rak och brant som 2023.

Överlägsen försvarade han sin JSM-titel obesegrad, han slutade på femte plats i JVM vilket är den bästa svenska placeringen på över tio år. Utöver det har han etablerat sig som en stabil poängplockare i de ligor han kört i under året och har även åkt matcher på ordinarie plats i Lejonens namnkunniga lag trots sin unga ålder.

Med det som bakgrund och den lokala förankringen där han snabbt blivit en favorit hos publik och sponsorer på hemmaplan var givetvis Casper den första som fick frågan om förlängning, tillsammans med Oliver som vi presenterade igår. Förmånen att ha egna produkter i laget är vi ödmjuka inför och vi gör givetvis allt för att få behålla dessa killar i laget. Detta är en av huvudanledningarna till att vi även nästa år väljer att investera i ett allsvenskt lag för att erbjuda våra talanger maximalt med körtillfällen i klubbens färger. Casper kommer givetvis att ingå även i det laget och kommer där få en tung roll.

I och med Caspers fina resultat och regelförändringen som innebär att juniorer inte automatiskt får någon snittrabatt längre så går han för första gången in i truppen på officiellt snitt. En naturlig utveckling som vi är övertygade kommer fortsätta uppåt även kommande år där Casper planerar för att fortsätta tävla intensivt i olika ligor, såväl som individuellt, vilket är så viktigt för fortsatt utveckling.

Dela nyheten: