Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Casper Henriksson blir moderklubben trogen

Featured Image

Ännu en förare med Lejonen som moderklubb är klar för nästa säsong då svenska juniormästaren skrivit på för en ny säsong.

Egna produkter är oerhört viktigt att försöka skola och matcha fram i sin verksamhet. Inte minst gentemot publik och sponsorer. Det är dock långt ifrån alla klubbar i BAUHAUS-ligan som har förmånen att ha några. Lejonen har två på elitnivå och dom har båda givetvis varit självklara för oss att erbjuda ett nytt kontrakt för nästa år. Oliver är redan presenterad och nu har vi även nöjet att presentera Casper Henriksson som lejonförare 2023.

Casper har ett mycket bra år bakom sig där ett oerhört intensivt tävlande skapat många nya erfarenheter för framtiden. Han har kört både i BAUHAUS-ligan och Allsvenskan i Sverige, tävlat i Danmark, Polen och för landslaget. Som grädde på moset lyckades han också kvalificera sig till junior VM, trots att han är två år yngre än nästan alla andra förare, efter att ha lyckats mycket bra i semifinalen på hemmaplan.

Från vår sida har vi hela tiden sagt att vi vill satsa långsiktigt på Casper och inte sätta någon press på honom. Det gäller även för nästa år och trots stora framgångar får vi inte glömma att Casper är ung och att det kan komma svackor i karriären. Då är det viktigt att ha en trygghet i sin plats i laget och att man får tid på sig att växa in i seniorrollen successivt.

Som junior får Casper 0,500 i snitt även nästa säsong vilket är gynnsamt för vår laguppställning. I praktiken hamnade han strax under 1 i snitt i år vilket inneär att vi har en fin extra potential i Caspers förmåga till nästa år. Vi är övertygade om att han kommer fortsätta ta steg i rätt riktning nästa år och är väldigt glada över att få fortsätta jobba med Casper och hans team.

Truppen i nuläget:
Bartosz Zmarzlik: 2,800
Dominik Kubera: 2,061
Oliver Berntzon: 1,878
Mateusz Cierniak: 1,250
Casper Henriksson: 0,500

Dela nyheten: