Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Bortamatch mot Rospiggarna

Featured Image

I morgon, tisdag (1 augusti), kör Lejonen i Hallstavik en mycket viktig bortamatch. Det bästa skulle ha varit seger men under alla omständigheter bör en eventuell förlust inte bli större än 30 poäng för att bonuspoängen ska hamna hos Lejonen. Tyvärr har Lejonen stora problem med laget inför matchen.

Sedan tidigare har Bartosz Zmarzlik och Jarek Hampel haft i sina avtal med klubben att de har möjlighet att avstå från bortamatchen i Hallstavik. Planen var sålunda att Lejonen skulle köra utan dessa förare och i stället ha Dominik Kubera som huvudförare. Sedan under söndagen drabbades Lejonen av det stora bakslaget att den tredje och sista deltävlingen i polska mästerskapen ställdes in och i stället ska köras i kväll (måndag). Det innebär att det är omöjligt för de polska förarna att i tid ta sig till matchen i Hallstavik på vanligt sätt, dvs. med sina ordinarie bussar med cyklar och all utrustning.

I sista hand har Mateusz Cierniak (bilden) lyckats lösa att komma till matchen i tid och med sin andra buss. Vidare har under söndagskvällen Nicolai Klindt kastats in i matchen men även han har tufft med logistiken.

Sammantaget innebär detta att Lejonen ställer upp med det lag som framgår nedan och kör riders för Dominik Kubera.

Rospiggarna har ingen riktig världsstjärna i sitt lag men har ett otroligt bra och jämt lag med förare precis under det internationella toppskiktet. Lejonens tanke var att med sina toppförare besegra Rospiggarna. Lejonen måste nu göra allt för att säkra bonuspoängen. Bonuspoängen kommer att vara viktig i striden om sista slutspelsplatsen.

Vi håller alla tummar för att det gäng som Lejonen skickar till Hallstavik ska lyckas!

Laguttagning

Rospiggarna

 1. Dimitri Bergé
 2. Niels-Kristian Iversen (R/R)
 3. Kai Huckenbeck
 4. Luke Becker
 5. Kim Nilsson
 6. Victor Palovaara
 7. Antonio Lindbäck

Lejonen

 1. Oliver Berntzon
 2. Francis Gusts
 3. Dominik Kubera (R/R)
 4. Mateusz Cierniak
 5. Nikolai Klindt
 6. Daniel Henderson
 7. Casper Henriksson
Dela nyheten: