Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Besegrade av regnet

Featured Image

Matchen mot Indianerna kom aldrig till start trots en heroiskt kämpande banpersonal. Nytt datum blir istället onsdagen den 14:e juni.

Lejonens supportrar har vant sig vid att det alltid blir match i Gislaved, trots att området ofta är regndrabbat. En mycket regntålig bana tillsammans med engagerad banpersonal har löst det mesta om än med senarelagd start några gånger och det är många år sedan vi senast tvingdes ställa in en match. Men under tisdagen blev regnet till slut för omfattande och båda lagen var överens om att banan inte var säker att köra på. Matchen kommer istället att köras onsdagen den 14:e juni.

Regnet såg ut att avta lagom till matchstart och radarbilderna visade att regnet skulle hålla sig strax utanför Gislaved. Lagen gick banan som vanligt och planen var att starta på utsatt tid efter en lättare banpreparering. Dock vände molnen tillbaka och släppte ordentligt med vatten ytterligare en gång vilket gjorde banarbetet både mer omfattande och försenat. Efter cirka en timmes arbete konstaterade båda lagen gemensamt att banan inte var säker att köra på och beslutet att ställa in var lika tråkigt som självklart. Förarnas säkerhet går alltid först. Ytterligare banpreparering bedömdes inte rimlig då klubbens tävlingstillstånd gäller till klockan 23.30 och då fanns inte heller marginalen som man behöver ha om ytterligare något skulle ha hänt vid en start.

Självklart önskar man att ett sådant beslut kan fattas så tidigt som möjligt med hänsyn till publiken, men med samma hänsyn till samma trogna publik vill man också göra allt man kan för att få till en körduglig bana. Den här gången gick vi dock bet och hoppas istället få önska publik och sponsorer tillbaka redan nästa vecka mot Smederna och därefter ett nytt försök mot Indianerna två veckor senare.

Lejonen vill rikta ett stort tack till vår engagerade banpersonal som gjorde sitt yttersta mot ett övermäktigt motstånd, till sponsorer och supportrar som stannade kvar under lång väntan. Tack också till Indianerna som med sin alltid lika trevliga och resonabla lagledning och lagkapten bidrog till bra och lösningsorienterad dialog under hela kvällen där säkerhet och sportsliga förutsättningar var i fokus och där vi snabbt kunde sätta ett nytt datum för matchen.

Lösta biljetter i entrén gäller på reservdagen mot uppvisande av kassakvitto. Biljetter köpta på Tickster kommer att återaktiveras och gälla den 14/6. Dragningen i 50/50-lotteriet slutade med vinst till blåprickig lott serie R nr: 92. Vinsten blev 5260 kr. Kontakta kansliet på kansli@lejonen.se eller 0371-142 75, alternativt Anders Fröjd anders@lejonen.se eller 0735-14 96 14 vid frågor.

Dela nyheten: