Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Årets juniorvärldsmästare klar för Lejonen

Featured Image

Lagbygget till 2023 fortsätter med oförminskad fart. Den här gången är det ett nyförvärv vi har nöjet att presentera, i form av juniorvärldsmästaren 2022, Mateusz Cierniak

Efter att ha presenterat två av våra hörnstenar och heatledare i nästa års lag, Oliver Berntzon och Bartosz Zmarzlik, är det nu dags att stifta bekantskap med en ny förare.

Årets juniorvärldsmästare Mateusz Cierniak är en man som många klubbar dragit i och där ryktena gått heta en tid. Därför är vi väldigt glada över att hans val föll på Lejonen.

Mateusz vann årets junior-VM överlägset efter att ha vunnit de två första omgångarna och kommit trea i den tredje och sista. JVM:s två första deltävlingar genomfördes på riktigt dåliga banor och där visade Cierniak att han är en fullt utvecklad chaufför trots ung ålder. Som alla polacker har han en väldigt bra grundutbildning i sitt speedwayåkande, är seriös och har ordning på både organisation och material.

Under året blev han också polsk mästare i sitt klubblag Lublin där vi under året också hade många andra förare och dessa har bara gott att säga om Mateusz. Han körde samtliga matcher i ligan och stannade på 1,500 i snitt i Polen vilket är väldigt bra för en junior.

Mateusz går in på snittet 1,250 och det är viktigt för oss att få in några förare med lågt snitt men med hög potential för att väga upp för det höga snitt som Zmarzlik drar för att klara taksnittet.

Truppen så här långt:
Bartosz Zmarzlik: 2,800
Oliver Berntzon: 1,878
Mateusz Cierniak: 1,250

Dela nyheten: