Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Årets första derby väntar

Featured Image

Revanschsuget Lejonen åker till Vetlanda för hett länsderby

Tisdagens hedersamma förlust är glömd och idag styr laget mot Vetlanda och veckans andra bortamatch. Vetlanda är ett av de lag som vi tror att vi kommer slåss om slutspelsplatsena med och därför är matchen givetivs mycket viktig även om det är tidigt på säsongen.

Vi har valt att köra med samma lag båda matcherna denna veckan. Även om vi förväntar oss mer av några förarare än vad de visat på de två första matcherna så handlar det om att skapa trygghet i laget och låta alla komma in i säsongen. Det var också därför vi valde att ge Tomas H Jonasson ett extra heat i nomineringen i tisdags så att han fick ytterligare chans att hitta rytmen.

Idag är det helt nya förutsättningar på en erkänt svår bana. Vi har dock förare som har kört bra här tidigare och givetvis också toppat med de två förra Vetlanda-ikonerna Jaroslaw Hampel och nämnda Jonasson. Vi tror och hoppas att dom kommer vara starka kort för oss ikväll.

Tungate har haft tungt de två första matcherna men får förhoppningsvis fart ikväll med Hampel vid sin sida i första heatet. Törnblom kan mycket bättre än han visade i Kumla och både Kasprzak och Woryna har riktigt bra fart just nu.

Killarna som inte hade match igår har stannat kvar i Sverige och ägnade onsdagen åt mountainbike, träning och avkoppling på Isaberg. Känslan i gruppen är mycket bra och vi har redan hittat en väldigt bra lagkänsla där alla är med och bidrar och snacket i depån är positivt och hjälpsamt.

Vi ser fram emot kvällens drabbning och hoppas att många Lejonsupportrar möter upp oss i vårsolen i Vetlanda. Vi ska göra allt vi kan för att åka därifrån med två friska poäng!

Dela nyheten: