Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Äntligen matchdags igen!

Featured Image

Efter en veckas uppehåll i elitserien är det taggat gäng som åker till Dalarna för att försöka få till årets första bortaseger.

Det har gått två veckor sedan vi vann hemma mot Piraterna i en härlig drabbning. Förra veckan hade Lejonen ledigt och nu är det hög tid att vässa klorna för en mycket viktig bortamatch mot Masarna. Dalalaget tippas av de flesta ”experterna” som jumbo i årets elitserie och av samma experter tippade många Lejonen näst sist. Att Masarna inlett säsongen med två segrar och Lejonen med tre på sex matcher visar hur jämn och svårtippad serien är.

Det finns inga lätta matcher och Masarna har kanske inte det namnkunnigaste laget på pappret men har förare med stor erfarenhet i truppen där Antonio Lindbäck och Kim Nilsson kan slå vem som helst när dom har en bra dag och med rutinerade Martin Smolinski på reserven finns ett sparkapital.

Lejonen valde att inte göra några förändringar i truppen under det transferfönster som fanns öppet för två veckor sedan. Vi är nöjda med den trupp vi har och vill ge alla förare chansen att visa att dom vill vara med och slåss om en plats i laget. Det innebär att vi rullar på några förare där dagsform, motstånd och typ av bana är de viktigaste kriterierna.

Det är väldigt glädjande att ha tillbaka Timo Lahti i laget till tisdagens match. Tyvärr drabbades vi istället av en ny skada där Mathias Thörnblom blir borta en tid med bruten fot. Eftersom Mathias har 0,5 i snitt får vi inte ta in någon med högre snitt som ersättare under skadan. Istället låter vi William Björling göra elitseriepremiär. Övriga ändringar från förra matchen är att Jaroslaw Hampel och Rohan Tungate utgår till förmån för Kevin Wölbert och Nikolai Klindt. Hampels form har varit ojämn och Tungate trivs bäst på hala banor. Masarnas hemmabana har skarpa kurvor och mycket material att åka i vilket vi bedömer passar Wölbert och Klindt bättre.

Vi åker till Avesta med en positiv känsla och ska göra allt vi kan för att bärga årets första bortaseger. Masarna är troligen rejält revanschsugna efter storförlust senast mot Vetlanda. Det gäller att vi är med från start och håller fullt fokus hela matchen. Då ska vi kunna vända hem med två poäng.

Följ oss gärna på ESS Play under kvällen.

Dela nyheten: