Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Äntligen dags för seriepremiär!

Featured Image

I morgon – tisdag den 7 maj – är det äntligen dags för elitseriepremiär i Gislaved. Lejonens lagledning i form av Anders Fröjd och Mikael Holmstrand lämnar följande kommentar inför premiären.

En lång vinter är till ända och det är dags för elitspeedway på OnePartnerGroup Arena igen. Inför säsongen har vi investerat i nytt material till banan för att försöka skapa fler åklinjer och bättre racing. Vi har också satt upp LED-skärmar på domartornet där publiken kan följa reslutat, förare och tider. Allt för att skapa en bättre publikupplevelse. I premiärmatchen kommer det också bjudas på live-musik från vip-restaurangen i första kurvan. Vi hoppas publiken sluter upp runt laget i år och vi ska göra vårt yttersta för att störa alla våra motståndare och bjuda på bra underhållning.

Lejonen har ett mycket tufft schema i inledningen av serien om man ser till hur trupperna ser ut på pappret och startar hemma mot topptippade Rospiggarna. Båda lagen kommer till start utan sina tänkta förstaförare då vi saknar Jarek Hampel som fortfarande lider av sitt brutna skulderblad och Rospiggarna saknar Jason Doyle som bröt ett revben och punkterade en lunga i söndagens ligamatch i Polen. Rospiggarna antas köra riders replacement för Doyle.

Årets Lejonen är byggt på jämnhet och med förhoppning att några förare ska kunna ta nästa steg i sin utveckling och att några andra ska kunna överraska positivt. Vi kommer ofta att möta lag med ett antal toppförare, men om vi håller ihop som lag och undviker nollor i heaten kan vi hota de flesta motståndare. Vi har valt att inte ta in någon ersättare för Hampel då de tillgängliga förarna i rätt prisklass och snitt inte bedöms kunna ta en plats för någon av de andra i truppen.

Premiärlaget är jämnt och vi har placerat förarna inom laget för att ge de bästa förutsättningarna för en bra start oavsett hur banlottningen utfaller. Tungate har en utmanande roll från sin femteplats men kör han som förra året i Gislaved ska han klara det. På pappret har vi starkare reserver än Rospiggarna och kommer behöva poängövertag på dessa platser för att kunna utmana ordentligt. De flesta av våra förare visade fin form i helgens matcher i Polen så alla förutsättningar finns för en spännande match. Vädret ser bra ut, så på med en varm tröja så ses vi på arenan.

Lagledningen

Dela nyheten: