Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Ännu en säsong för Hampel i Lejonen

Featured Image

Efter en av sina bästa säsonger på länge är det nu klart att lagets ”grand old man” Jarek Hampel stannar i klubben även nästa säsong

Förra veckan presenterade vi flera hörnstenar och tydliga heatledare. Nu är det klart att vi även får med oss Jarek Hampel in i nästa säsong.

Jarek startade årets säsong utanför det registrerade laget, vilket var planen från start då vi ville testa några andra namn. När vi känt några av de övriga förarna på pulsen och det var dags att släppa in Hampel gjorde han ingen besviken. Efter några år med lite mer ojämnt resultat har han haft en av sina starkaste säsonger på länge. Då vi hade många med heatledarpotential i laget i år blev det bara fem matcher för Jarek, men han körde oerhört stabilt rakt igenom. På grund av den flyttade finalen hade han inte möjlighet att delta i hemmamatchen av personliga skäl vilket säkert Smederna var glada för med den form han visade dessa veckor. Han var tongivande även i sitt polska lag Lublin som till slut vann guldet i Ekstraliga.

Med en utveckling som ett finare vin blir Jarek bara bättre och bättre med åren. Han blir 41 år nästa säsong och har såklart enormt med erfarenhet att dela med sig av, vilket han också gärna gör. Han har ett väldigt stort hjärta för klubben och tog själv initiativ till en förlängning och med ett önskemål om att köra betydligt mer i Sverige nästa år. En startraket som är snabbare än någonsin och med organisation och utrustning i absolut toppklass kommer att fortsätta vara en viktig kugge i laget 2023.

Truppen så här långt:
Bartosz Zmarzlik: 2,800
Dominik Kubera: 2,061
Jarek Hampel: 2,000
Oliver Berntzon: 1,878
Mateusz Cierniak: 1,250
Casper Henriksson: 0,500

Dela nyheten: