Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Anders Fröjd: Det är en skyldighet att komma och stötta Lejonen!

Featured Image

Lejonen kör på tisdag hemma på OnePartnerGroup Arena i Gislaved den sista och helt avgörande SM-finalen mot Smederna. Om Lejonen vinner med mer än 5 poäng, så är Lejonen svenska mästare. Lagledaren Anders Fröjd berättar följande.

Anders – vad gör du för reflektioner efter tisdagens match i Eskilstuna?
Inte så många. Vi förlorade med fem poäng. Vi förlorade reservheatet men körde i övriga heat oavgjort.

Vilka förare i Lejonen imponerade mest på dig?
Jaroslaw Hampel. Jaroslaw tog tvåsiffrigt. Han brukar inte köra så starkt i Eskilstuna. Bartosz Zmarzlik vet vi vilken hög nivå som han har. Dominik Kubera hade också tagit tvåsiffrigt om han inte stått på ett omöjligt startspår i sitt sista heat.

Hur förbereds förarna inför tisdagens final?
Förarna uppdateras varje dag inför tisdagens final. Det vet vilka som kör och får information och målbilder. Helgen blir sedan viktig. De flesta tävlar då i Polen. Redan under fredag kväll kör tre förare – Casper Henriksson, Benjamin Basso och Jacub Miskowiak – den tredje deltävlingen i JVM i Torun. På lördag kväll är det GP-final i Torun. Då tävlar Bartosz Zmarszlik och Patryk Dudek. Det är viktigt att ingen skadar sig. Detsamma gäller givetvis för Smederna, vars förare också tävlar under helgen.

Hur kommer laget att ladda upp på finaldagen?
Vi kör med det vanliga upplägget. Vi träffar förarna på arenan. De utländska förarna kommer runt kl. 12 medan svenskarna dyker upp omkring kl. 16.

Vad blir avgörande på tisdag?
Reservkampen blir viktig för utgången.

Hur viktigt är publikens stöd för förarna?
Publiken är jätteviktig. Förarna blir mer motiverad när de ser att det är mycket publik.
Jag tycker att det är närmast en skyldighet för kommunens invånare att på tisdag komma till OnePartnerGroup Arena och stötta Lejonen! Vi har de billigaste entrépriserna i serien och en anläggning som rymmer mycket publik.

Blir det särskild uppladdning för fansen?
Ja, Hotell Nissastigen har servering med mat och uppsnack kl. 16.00-18.30. Sedan blir det gratis bussar från hotellet till arenan.

Blir det fest efteråt om det blir SM-guld?
Ja. Om vi vinner blir det segerfest på Hotell Nissastigen kl. 22.00-24.00. Förarna kommer dit. Alla fans som får plats är givetvis också välkomna!

Till slut – Lejonen vann sitt första SM-guld 2008. Du var då också lagledare. Vilka sju förare körde för Lejonen i den sista finalmatchen mot Vetlanda? En poäng för varje rätt!
På reserven var det Ricky Kling och Sebastian Ulamek. På 1-5 var det David Ruud, Nicki Pedersen, Chris Holder, Piotr Swiderski och Tomasz Jedrzejak.

Helt rätt! Nr 8 i laguppställningen var Robert Petersson, men han körde inget heat.

Stort lycka till på tisdag!

Dela nyheten: