Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Erik Persson och Alfons Wiltander klara!

Featured Image

Dagens förarpresentation är dubbel och fokuserar på de så viktiga framtidsnamnen med låga ingångssnitt. Återigen är det vårt akademilag som levererar förare som vi anser vara redo för nästa steg och tar plats i A-truppen till 2025.

Erik Persson med Örnarna som moderklubb har i år kört för Gislaved Speedway i Allsvenskan och tagit steg i sin utveckling. Han går in i truppen med snittet 0,555. Även vår egna produkt Alfons Wiltander (bilden ovan) körde årets säsong i vårt allsvenska lag och fortsätter utvecklas hela tiden. Alfons tränar hårt och tävlar mycket vilket är grundläggande för att kunna utvecklas i denna åldern. Alfons snitt är 0,500. Erik är 19 år, medan Alfons är ett år yngre, 18 år.

Både Erik och Alfons har i år varit del av den nationella ungdomssatsningen SSA (Swedish Speedway Academy), som bestått av både träningar och tävlingar. När säsongen summerades vann Erik SSA Series totalt och Alfons placerade sig på tredje plats. Vi är glada att få med oss båda killarna till nästa år och hoppas de kan bjuda upp till kamp om reservplatserna då vi har ambitionen att fortsätta släppa fram svenska förare när de är redo precis som vi gjort i år.

 

Erik Persson

Snitt allsvenskan 1,407
JSM 4:a
Ingångssnitt 2025 0,555

Altons Wiltander

Snitt allsvenskan 0,943
JSM 9:a
Ingångssnitt 2025 0,500

Dela nyheten: