Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Alfons Wiltander del av fortsatt allsvensk satsning

Featured Image

Lejonen fortsätter att satsa stort och brett på sin verksamhet och kommer även nästa år att ha ett lag i Allsvenskan

Årets allsvenska satsning Smålänningarna är en del av det ansvar som ESS-klubbarna delar på för att fylla ut allsvenskan och skapa fler platser och bättre förutsättningar för våra svenska förare att utvecklas. ESS-klubbarna har kommit överens om att fortsätta den satsningen även nästa år. Smederna och Indianerna, tillsammans med Lejonen, som har egna förare att lyfta in i allsvenska lag, är de klubbar som fortsatt tar det praktiska ansvaret för de tre lag som ESS-klubbarna bidrar med i Allsvenskan. Smedernas samarbete med Örnarna fortsätter och i Indianernas fall ska man försöka få till ett motsvarande samarbete med Solkatterna i Karlstad.

För Lejonens del sköter vi laget själva och byter också namn från Smålänningarna till Gislaved Speedway. Smålänningarna var från början ett småländskt samarbete med Vetlanda och Dackarna, men med Vetlanda tillbaka i Allsvenskan och där vi själva sköter laget blir Smålänningarna ett missvisande namn.

Motivet för oss att ta ett extra ansvar för att hålla ett allsvenskt lag igång är att kunna bereda plats för våra yngre förmågor och säkerställa att dom får bra matchning. Nästa år gör Alfons Wiltander sin första säsong på 500cc och det är såklart roligt att vi har fått möjlighet att erbjuda honom ett kontrakt i Allsvenskan redan första året. Vi kommer även skriva in Alfons i Lejonens trupp, även om vi ser division 1 och Allsvenskan som det logiska utvecklingssteget nästa år.

Klara för att representera Gislaved Speedway är även Casper Henriksson och Alexander Jacobsson Sundkvist, samt danske Jannik B Sörensen. Ytterligare några svenska namn ska knytas till laget och kompletteras med någon utländsk förare som vi vill kunna testa lite på svenska banor för framtiden.

Vi kommer också fortsätta vårt samarbete med Dackarna i division 1 samt en fortsatt satsning på våra ungdomar för att bygga vidare på den fina ungdomsverksamhet vi redan har, där både bredd och spets ska kunna kombineras.

Dela nyheten: