Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Adrian Gala förlänger med Lejonen

Featured Image

Under säsongen flyttades Adrian Gala upp från allsvenska laget Team Småland till Lejonens trupp. Det hann bara bli tre matcher. Nästa säsong kan det bli fler

Lejonen har förlängt avtalet med Adrian Gala som kom in i truppen i årets andra och sista transferfönster. På grund av skador på andra förare hamnade Adrian i kläm i några matcher i laguttagningarna men fick ändå köra tre matcher och totalt 12 heat. Han värvades främst för att vi ser en stor potential på vår hemmabana som passar hans åkstil bra. Men i hans sista match, borta mot Rospiggarna, visade han att han också kan åka väldigt bra på korta tekniska banor.

Med sina 52 kilo är han en av ligans lättaste förare och oerhört snabb när han får det att stämma. Adrian är 24 år och har utvecklats stadigt. Han har varit väldigt lätt att arbete med i de matcher han kört och kommer väl förberedd och motiverad. Många klubbar i Sverige har haft ögonen på honom och vi var därför snabba med att inleda samtal om nästa år och kom överens redan i sista grundseriematchen.

I Sverige kommer han in i vår trupp på 1,250 i snitt. I Polen kör Adrian för Start Gniezno i andraligan och är lagets näst bästa poängplockare efter Oliver Berntzon med ett snitt på 1,952, vilket säger en del om vilken potential han har.

Offentliggjorda förare och deras snitt för nästa års trupp är därmed:

Maksym Drabik, 1,972

Krzysztof Kasprzak, 1,768

Jaroslaw Hampel, 1,617

Mathias Thörnblom, 1,362

Kacper Woryna, 1,342

Adrian Gala, 1,250

Dela nyheten: